Vergelijken

USP’s Route 42- N-Dure GPS-Buddy – Trailerpack Transcis – TX-Trailerguard T COMM TELEMATICS – High oplossing Ritassist- trailer tracking Truckgadgets.nl – Fleettracker Suivo
24/7 track en trace JA JA JA JA JA JA JA
Vloot bezetting optimaliseren JA JA JA JA JA NEE JA
Alarm- en notificatie functie (GEOfencing) JA JA JA JA JA NEE JA
Onderhoud-monitor JA JA JA JA NEE NEE JA
Bandendruk monitoring JA NEE NEE JA NEE NEE NEE
Brandstof monitoring JA NEE NEE JA NEE NEE JA
Brandstofbesparing JA NEE NEE JA NEE NEE JA
Rijgedrag monitoring JA NEE JA JA JA NEE JA

Omdat de verschillende aanhanger tracking producten veel op elkaar lijken, is het lastig om de verschillen hierin te zien. Om deze reden is er een vergelijkingstabel opgesteld.

Te zien is dat vrijwel alle partijen meerdere oplossingen bieden om de aanhanger vloot efficiënter in te zetten. De partijen die zich onderscheiden zijn Route42, T Comm Telematics en Suivo. Zij bieden oplossingen om de kosten van vervoer verder te drukken.

Daarnaast kan er met deze producten het rijgedrag van chauffeurs worden gemonitord. Bij de N-dure bijvoorbeeld worden onder rijgedrag monitoring de volgende aspecten gemonitord:

  • Hard remmen
  • Hard optrekken
  • Hard over hobbels rijden
  • Hard door bochten rijden
  • Uitrollen
  • Cruise control gebruik

Door feedback op deze aspecten te geven kan de veiligheid van de chauffeur en de omgeving worden bevorderd. Daarnaast kan dit kostenbesparingen opleveren door efficiënter brandstofgebruik en mogelijk minder onderhoud voor de vrachtwagen.

De bovenstaande vergelijkingstabel is een verkorte versie. Bekijk hier de volledige vergelijking en de prijzen.