Transics

TransicsTransics is opgericht in 1991 en telt 320 werknemers. De organisatie is gespecialiseerd op het gebied van het ontwikkelen en verbeteren van systemen in de logistieke branche. Transics helpt transportbedrijven bij procesoptimalisatie binnen hun organisatie. Het reduceren van brandstofkosten en het aantal kilometers is hierin een zeer belangrijk aandachtspunt, maar ook het veiliger maken van het werk voor chauffeurs. Het bedrijf heeft hun zogeheten aanhanger- en assetoplossingen ontwikkeld om deze doelen te kunnen bereiken. Deze oplossingen bestaan uit trackingssystemen met een aantal handige kenmerken. De invulling van zo’n systeem kan ook worden afgesteld op de vraag van de klant. Transics heeft jarenlange ervaring en is een grote Europese speler die op wereldniveau handelt.

De aanhanger- en assetoplossingen van Transics

TX-GEO

Dit product is een track en trace systeem, het herkent de locatie van verschillende aanhangers. Enkele keren per dag wordt de positie doorgestuurd naar een archief. Zo is te zien welke aanhangers wel en niet in gebruik zijn en welke route er wordt afgelegd. Naast gegevens van de locatie kunnen er ook gegevens doorgezonden worden over de temperatuur van de lading van een aanhanger. De TX-GEO beschikt over een krachtige batterij die tot 4 jaar werkzaam is.

TX-TRACE

Deze tracer is wat geavanceerder dan bovenstaande. Deze tracer geeft de locatie van een aanhanger door zowel tijdens een verplaatsing als bij stilstand. Met deze informatie kan gemakkelijk bepaald worden wat de aankomsttijd zal zijn van een bepaalde aanhanger. Dit maakt het een stuk makkelijker om correct te factureren aan onderaannemers op basis van de daadwerkelijk gereden kilometers. Bij deze tracer is het ook mogelijk om de temperatuur te meten van de inhoud van de aanhanger. De batterij van dit systeem laadt op wanneer hij is gekoppeld aan een truck. Als deze losgekoppeld is werkt de tracer nog enkele weken op de ingebouwde accu.

TX-TRAILERGUARD

De TX-TRAILERGUARD is het meest geavanceerde product van Transics. In dit product zijn de krachten van Transics en WABCO gebundeld. WABCO is de nummer 1 leverancier op het gebied van diensten en technologie in de transportbranche. De TX-TRAILERGUARD is een krachtig en oplaadbaar systeem. Daarnaast voorziet de tracer een constante connectie tussen de aanhanger en de backoffice. Er worden drie soorten data gemeten:

  • Koelwagensystemen en EBS (elektronisch geregeld remsysteem).
  • Sensoren die het openen en sluiten van deuren registreren.
  • Alle beschikbare systemen van WABCO, denk aan remmen, efficiëntie, stabiliteit en veiligheidscontroles.

De informatie die met behulp van deze producten wordt verkregen, wordt verzameld en overzichtelijk weergegeven in één backofficeplatform. De informatie kan gebruikt worden om inzicht te krijgen in wat er gebeurt, wat goed gaat en waar eventuele fouten optreden, om daar vervolgens werkzaamheden en planningen op aan te kunnen passen.

Wat zijn de voordelen?

De producten hebben drie overkoepelende doelen. Als eerste het in contact brengen van alle aanhangers en trucks met de backoffice. Daarnaast het behouden van deze connectie en als laatste het realtime doorsturen en overzichtelijk maken van alle beschikbare data.

Met de bovenstaande producten van Transics kunnen de volgende voordelen worden behaald:

  • Efficiëntie
  • Kostenvermindering
  • Milieuvriendelijkheid
  • Tijdig en juist inplannen van onderhoud
  • Veiligheid
  • Verbeterde rijstijl

Wil je dit merk vergelijken met de andere merken?

Bekijk hier ook de andere merken: