Route42

Route42 is een jong innovatief bedrijf op het gebied van fleet management optimalisatie. Het bedrijf is in maart 2015 opgericht door de broers Max en Jasper den Dopper. Max heeft een enorm brede kennis op het online gebied, Jasper daarentegen is erg technisch. Deze twee aspecten bij elkaar blijkt een gouden combinatie. Inmiddels kent het bedrijf ondanks haar jonge bestaan al meerdere successen. Zo heeft het bedrijf al twee nominaties op haar naam staan, een nominatie voor ‘Brabantse startup van het jaar’ en een nominatie voor: ‘Rising Star award Delloitte’ in 2016. De krachten die Max en Jasper samen hebben, hebben ervoor gezorgd dat in de afgelopen jaren het bedrijf sterk is gegroeid. Route42 bestaat nu uit 16 gedreven ontwikkelaars.

Route42

De start van het bedrijf ligt bij engine expert Jasper den Dopper. Hij werd gevraagd om een oplossing te zoeken die brandstofdiefstal uit trucks tegengaat. Nadat hij hierin was geslaagd, wilde hij samen met zijn broer verder onderzoek doen. Met als doel slimme toepassingen te ontwikkelen in combinatie met ICT, om zo de automotive markt op een goedkopere manier duurzamer en veiliger te maken.

Universeel platform

Route42 brengt één universeel platform op de markt waaraan verschillende sensoren kunnen worden gekoppeld. Op deze manier kunnen alle aspecten van een truck, bus of schip worden beheerd. Dit onderbrengen van verschillende vervoersmiddelen onder één platform wordt door Route42 ‘’connected data’’ genoemd.

Merk-onafhankelijk

Waar Route42 zich in onderscheidt is de merk-onafhankelijkheid. Het komt vaak voor dat fleet management systemen aan één vast merk gekoppeld worden. Dit komt doordat veel fabrikanten een ingebouwde boordcomputer verwerken in de truck zelf. Wanneer een bedrijf rijdt met verschillende merken en trucks is één overkoepelend, merk-onafhankelijk systeem als Route42 veel makkelijker.

De producten van Route42

N-dureRoute42

N-dure biedt alle middelen die nodig zijn om jouw vloot efficiënt te managen. Je krijgt realtime inzicht in de locaties en status van jouw aanhangers. Daarnaast kun je de bezettingsgraad van je aanhangers controleren. Door de informatie die wordt doorgestuurd door de N-dure kan je werk realistisch en efficiënt inplannen. Blijf op de hoogte van de voortgang van routes door gebruik te maken van geo-fencing, hiermee kun je een waarschuwing instellen wanneer en voertuig een bepaald gebied betreedt of verlaat.

Ook het onderhoud kan worden geoptimaliseerd. Plan onderhoud in op basis van het aantal daadwerkelijk gereden kilometers. De werkplaats kan daarnaast in het universele platform de duur en voortgang van het onderhoud bijhouden.

De analyse van data wordt zowel op desktop als mobiele telefoon ondersteund, zodat je altijd de status van jouw aanhangers kan controleren.

De N-dure heeft zijn kwaliteit bewezen bij verschillende grote klanten als: Jan de Rijk, Lubbers en HSF Logistics.

Makkelijk en efficiënt inzicht hebben in je vloot kan al vanaf €4,99 per maand.

N-ableRoute42

Het product N-able is speciaal ontwikkeld voor trucks. De N-able heeft een enorm scala aan mogelijkheden. Deze module biedt realtime inzicht in de status en locatie van iedere vrachtwagen en bestuurder. Het is een flexibel systeem waarmee, net als bij de N-dure, nagenoeg alle moderne meetoplossingen in één enkel platform worden geïntegreerd.

Het product van Route42, in combinatie met het online platform, zorgt ervoor dat je als bedrijf kosten kan verminderen, duurzamer te werk kan gaan en de situatie op de weg voor je werknemers veiliger kan maken. Dit kan door middel van de volgende geïntegreerde applicaties:

Rijgedrag monitoring

Stel per chauffeur gewenste doelen in, het systeem geeft op basis daarvan realtime meldingen voor optimale besparing. De N-able module registreert de volgende aspecten: hard remmen, hard optrekken, hard over hobbels rijden, hard door bochten rijden, uitrollen en het gebruik van cruise control. De fleetmanager ontvangt deze informatie op een overzichtelijke manier. Zo kan de fleetmanager deze data beheren en ingrijpen waar dit nodig is.

Dashboardcamera’s

Het grootste voordeel hiervan is dat bij ongelukken de situatie wordt opgenomen, waardoor de vraag wie er schuldig is makkelijk beantwoord kan worden. Daarnaast worden chauffeurs gewaarschuwd wanneer ze te dicht op de voorganger rijden. Ook wordt er geregistreerd wanneer een chauffeur is afgeleid.

Eyetracking

Herkent vermoeidheid bij de chauffeur of ziet het wanneer de chauffeur bijvoorbeeld met zijn telefoon bezig is. N-able waarschuwt de chauffeur en wanneer nodig ook de fleetmanager.

Remote diagnostics

Wanneer er zich een fout voordoet kan de oorzaak hiervan makkelijk op afstand worden achterhaald. De fleetmanager kan op dat moment bepalen of de vrachtwagen door kan rijden of dat hij naar het dichtstbijzijnde servicepunt moet. Dit voorkomt onnodige en te lange stilstand.

Bandenspanningsmonitor

Klapbanden komen bij vrachtwagens veel voor, maar met de juiste meldingen van N-able kan dit voorkomen worden. Het systeem zorgt ervoor dat de chauffeur een melding krijgt dat een band dreigt te klappen, tegelijkertijd wordt de klant op de hoogte gesteld dat er eventuele vertraging zal zijn in de levering.

Brandstofmonitor

Deze applicatie biedt 24 uur per dag inzicht in de status en het verbruik van de brandstof. Op deze manier weet de fleetmanager hoe zuinig welke wagens rijden, waardoor je veel brandstof kunt besparen.

Fuel protect

Het systeem meet continu het niveau van de brandstof. Wanneer er afwijkende volumes worden vastgesteld, wordt hier direct een melding van gemaakt in het systeem. Dit maakt het voor brandstofdieven onmogelijk om ongemerkt te werk te gaan.

Track & Trace

Continu inzicht in de locatie van een truck of aanhanger. Zie of je chauffeur onderweg of aan het rusten is. Door de batterij die geïntegreerd is in het N-dure systeem heb je ook inzicht in de locatie van een aanhanger wanneer deze is losgekoppeld van de truck.

Customized

Het systeem stelt je in staat om zelf een oplossing te ontwikkelen. Daarnaast helpt Route42 graag bij het ontwikkelen van nieuwe intelligente applicaties.

Ben je benieuwd naar de producten van Route42, maar twijfel je nog of dit helemaal is wat je zoekt? Probeer de N-dure nu 30 dagen gratis en vrijblijvend uit!

Wil je dit merk vergelijken met de andere merken?

Bekijk hier ook de andere merken: