Frankrijk heeft een van de beste snelwegen van Europa. Met een aanhangwagen de weg op hoeft daarom ook geen straf te zijn. Omdat er weinig scheuren en hobbels in het wegdek zitten is de kans dat de aanhanger eraf vliegt daarom nihil. Toch zijn er een aantal tips waar je zeker op moet letten wanneer je met transport naar Frankrijk de weg op gaat. In dit artikel lees je wat je het best kan doen om zonder zorgen met de aanhanger de weg op te gaan.

Check koppeling

Hoewel er vrijwel geen hobbels of scheuren te vinden zijn op het Frans wegdek, is het toch verstandig om de koppeling tussen de trekhaak en de aanhanger dubbel te checken. De maximumsnelheid over de Franse snelweg met een aanhanger onder de 3500 kg is 130 km per uur. Mocht hij los schieten, dan is het gevolg natuurlijk desastreus. Mocht je onderweg pas beseffen dat je het niet gecontroleerd hebt, stop dan even bij het eerste beste pompstation.

Weeg je aanhangwagen

Zorg ervoor dat je altijd duidelijk in kaart hebt hoeveel gewicht er zich in de aanhanger bevindt. Het liefst stoppen we de aanhanger zo vol mogelijk zodat er optimaal gebruik gemaakt wordt van alle beschikbare ruimte. Dat kan natuurlijk, maar dan moet het totale gewicht niet te hoog zijn. Bovendien moet je er ook op letten dan alle onderdelen in de aanhangwagen eerlijk verspreid liggen.

Houd het weer in de gaten tijdens transport naar Frankrijk

In de zomermaanden zijn de wegen naar Frankrijk prima begaanbaar. Echter in de winter komt sneeuw en hagel met bakken uit de lucht vallen. Houd dus goed in de gaten wanneer je de weg op gaat en zorg dat je geen kostbare spullen in de aanhangwagen gooit wanneer het gaat stormen.

Kortom; hou het voor jezelf overzichtelijk hoe je jezelf optimale veiligheid garandeert. Zo sta je niet voor ongunstige verrassingen en kom je veilig aan op je bestemming. Mocht het nu voorkomen dat je met je gewicht tegen de 3500 kg aanzit, dan gaat de veiligheid voorop. Twijfel niet en kies voor een partij die dit probleem voor je kan oplossen. Cars&Cargo bieden transporten naar Frankrijk met vele mogelijkheden. Lees hier wat ze voor jou en je bedrijf kunnen betekenen.