De winters in Nederland zijn de laatste jaren niet zo extreem. Wat betreft het rijden met een aanhanger is dat per definitie niet enger. Echter zijn de winters in de gebergtes van Europa vaak wel een stuk strenger. In Oostenrijk en Duitsland kan het soms wel meters aan een stuk door sneeuwen. Dit artikel geeft je tips hoe je de strenge winters die de rest van Europa je te bieden heeft veilig passeert.

Goede voorbereiding is het halve werk

Goede voorbereiding is vaak het halve werk, wordt er gezegd. En dat is in dit geval ook zeker zo. Als je al je spullen, zoals koffers en tassen, goed heb ingepakt, en je hebt desnoods je eventuele checklist volledig afgevinkt, dan ga je een stuk zekerder de weg op. Je zit dan onderweg niet met de gedachtes of je iets vergeten bent. Hierdoor twijfel je minder en hou je je gedachtes op de weg. Ook ervaar je zo meer plezier wanneer je op weg gaat naar een vakantiebestemming

Trackers

Indien de aanhanger niet goed is gekoppeld aan de wagen, dan ontstaat er een kans dat hij loskoppelt van de wagen. Niet alleen levensgevaarlijk, maar wellicht ook onopvallend. Wanneer je net wegrijdt van een bestemming en de trekhaak laat na de eerste drempel al los, dan kan het zomaar gebeuren dat je niet in de gaten hebt dat hij er af ligt. Mocht dit gebeuren, dan kun je na een flinke rit nog precies zien waar je aanhanger zich bevindt.

Verzekeringen

En last but not least, sluit een verzekering af. Met de trackers kun je veel traceren, maar uiteindelijk moet de verzekering de schade uitkeren. Dit verlaagt je stress en bezorgdheid en ook hierdoor ga je met veel meer plezier en zekerheid de weg op. De gegevens die zijn verzamelt uit je trackingsysteem kunnen wellicht helpen als bewijsmateriaal wanneer de verzekering er om vraagt.

Bekijk hier welke merken er zijn:

Related Articles